Voorblad             Opdrachten           Sieraden & Materiaal         Workshops               Leren solderen            Contact

 a real life experience                      

Workshop Edelsmeden
                    
de mooiste workshop die bestaat.

ringen gemaakt in de workshop4 ringen en een hanger4 prachtige hangers gemaakt in een workshopdeelnemers workshopdeelnemers workshopdeelnemers workshop

Elkaar ontmoeten, afspreken met je vriendinnen, je moeder verrassen, even iets anders.
Iets blijvends, als herinnering. Zilver om te dragen en trots op te zijn, ja zelf gemaakt, zou je niet zeggen.
In een ruim atelier, met koffie thee en zo. Natuurlijk mag je gebak meenemen. Wij hebben schoteltjes en vorkjes.

 

OOK MEEDOEN ??

Kosten workshop € 20,-
                                                                     

materiaalkosten meestal
 tussen de €12,- en € 35,-

Tot de zomer is alles vol geboekt.


Opgeven 1 of 2 pers.       Opgeven voor 3-5 pers.

   

workshop: oorhangers, hanger en 2 ringenworkshop: oorhangers, hanger en 4 ringenworkshop: 2 hangers en 1 ringworkshop: zetting moet nog op de ring worden gesoldeerddeelnemers aan de werktafelworkshop: 4 deelnemersworkshop: 3 hangersworkshop: het zaagplankjeworkshop: de Libelle , een hanger en 2 ringenworkshop: zelf ontworpen en gemaakt, TROTS
 

Meer over de workshop zelf.

Reacties van deelnemers lezen.

 

 

workshop: het begin van de workshopworkshop: 2 mooie ringenworkshop: een mooi resultaat, zo'n ring moet je durven te dragenworkshop: 2 hangers en 2 ringenworkshop: eenvoudige maar prachige hangerworkshop: gemaakt om te dragenworkshop: een heerlijke hanger en 4 ringen

Voor 1 of 2 pers. is er een aanschuif workshop,
                                         max. 5 deelnemers.

                    zaterdag    7 april 2018  13.30 uur.  vol

                       Tot de zomer is alles vol geboekt.

  U kunt uzelf direct opgeven  via onze webwinkelzilver.nl
   Via Ideal kunt u dan de aanbetaling € 10,- pp overmaken.

 

 

Voor 3 tot 5 personen. 

                      Tot de zomer is alles vol geboekt.

U bepaalt zelf, samen met mij de datum.
Middag of avond.   Door de week of op zaterdag.

    3 personen alleen door de week.


 
0344-611809  of  e-mail: de@edelsmidtiel.nl 

Nadat u samen met mij, een datum heeft bepaald,
 bent U verzekerd van een plaats door
10,-pp
aan te betalen:
 IBAN: NL88INGB0003036476  tnv JC van der Haven.

 


Bij ons:

 • Bepaalt u zelf het model.  (van de ring, hanger, oorbellen of broche)
         We hebben wel voorbeelden maar u mag ook zelf iets bedenken.

 • Zaagt u zelf het sieraad uit zilver plaat.

 • Soldeert u zelf.      (Durft u niet, geen probleem.)

 • Kiest u zelf de stenen.

 • Werkt u zelf het sierraad af.

 • Advies over vorm en draagbaarheid en jarenlange ervaring zijn gratis.

 • min leeftijd is 16 jaar

 • Geen sieraden met menselijke of dierlijke delen.

 

Waar is het:

Hoveniersweg 104.
 4001HX Tiel.
adres details

Het Atelier ligt in Tiel, 3 min vanaf de A15 afrit 33. 
 
  Direct naast het atelier is altijd een parkeerplaats, vergunning vrij.


Met de trein ? : vanaf station Tiel 10 min lopen (of huurfiets/taxi).

 

Reacties van deelnemers:

Eerder dit jaar

Febr 2018

Beste beiden,
Dank jullie wel nog voor de workshop van vorige week! We waren met 2 zussen + dochter van 1 zus + onze moeder/oma. Uit verschillende delen van het land kwamen we samen in Tiel voor een bijzondere workshop!
Jullie zijn sympathiek, kundig en kunnen creatieve oplossing bedenken voor als we iets wilden wat misschien net niet helemaal kon
Het eindresultaat is een mooi en bijzondere sieraad dat ons nog lang zal herinneren aan deze dag.
Erna hebben we nog lekker gegeten bij Buitensporig op het treinstation van Tiel  – ook een aanrader!
Hartelijke groet van Adri, Sevalda, Corriënne en Jozina


nov 2017

Goedemorgen Hanneke en Chris,
De workshop afgelopen zaterdag hebben wij heel erg leuk gevonden. De individuele professionele begeleiding, het helemaal zelf maken van een sierraad echt geweldig. Jullie mogen trots zijn op jullie atelier.
Ik zal jullie ook zeker aanbevelen bij vrienden en kennissen. Ik ben heel blij met mijn hanger, en met de ring die ik heb gekocht. Nu ben ik alleen de naam van de steen vergeten. Zou je mij die willen mailen?  Alvast bedankt.
 Met vriendelijke groet Cato.


sept 2017

Hallo Hanneke en Chris,
Vrijdag jl werd ik verrast door mijn collega's met een workshop edelsmeden bij jullie in Tiel. Na een hartelijk ontvangst hebben we onder jullie goede begeleiding onze eigen sieraden mogen maken. Wij kozen voor het maken van een ring, die ons dagelijks laat terugdenken aan onze samenwerking. Een erg bijzonder aandenken. We zijn erg blij met het resultaat.  Allebei hartelijk bedankt voor de fijne avond.
 Groetjes van Diana
workshop: de handen met de resultaten op elkaar

 


Beste Hanneke en Chris,
In april 2017 heb ik samen met mijn moeder en (schoon)zussen een workshop gevolgd bij Hanneke en Chris. We hebben genoten van de deskundigheid van Hanneke en Chris, hun authenticiteit, de mogelijkheden om iets moois te maken, de adviezen en hulp die we kregen en alle gezelligheid. Mijn moeder kwam thuis met schitterende oorbellen die passend waren bij een ketting die ze al had en de andere dames met een unieke ring. Een enorme aanrader!
Nogmaals dank voor de workshop.
  Hartelijke groet, Margreet.

 

febr 2017

    Wij hebben met twee zussen en onze moeder een ontzettend leuke middag beleefd bij Hanneke en Chris. We zijn hartelijk ontvangen en kregen urenlang vol overgave alle begeleiding en sturing die nodig was om tot drie mooie zelfgemaakte ringen te komen. Wat bijzonder dat zij zich zo betrokken voelen en daarbij het werkstukje wél echt van onszelf liet zijn. Heel leuk om zelf zilver te smeden, met de kunde van dit echtpaar kan het bij een beginneling echter onmogelijk mislukken. We komen zeker nog eens terug om onze juwelendoos verder aan te vullen met zelf gesmeed moois. De ringen worden dagelijks gedragen. Een hele leuke herinnering, bedankt!!
Hartelijke groeten van Sanne, Eef en Anne

 

nov 2016

Hallo Hanneke en Chris,
Samen met mijn  zussen Marja en Joke en nicht Jaime ter gelegenheid van mijn 60e verjaardag een workshop gevolgd bij jullie, wat een fantastische ervaring voor ons allemaal!
Wat een leuk stel zijn jullie en wat weten jullie in korte tijd een geweldig ontspannen fijne sfeer te creëren, super!
Fijn dat jullie ons zelf aan het werk lieten gaan, dat maakt het uiteindelijke resultaat extra waardevol, een prachtig sieraad, zelf gemaakt met een blijvende herinnering aan deze middag. Chris, bedankt voor je subtiele wijze waarop je mij uitdaagde om wat meer te experimenteren met de vorm van mijn oorbellen, geweldig hoe je dit doet. En Hanneke, wat een vakvrouw ben jij.
Vriendelijke groeten, Marja, Joke Wilma en Jaime uit Hillegom

 

 

sep. 2016
Beste Hanneke,
Hartelijk dank voor de gezellige, leerzame middag. Ik heb gekozen voor een middellange ketting, net over de rand van mijn T-shirt. Bijgevoegd enkele foto's van gisterenmiddag en de tegoedbon die ik op mijn verjaardagsfeest had gekregen. Ook namens mijn zus uit Tiel en mijn schoonzus uit Koudekerk a/d Rijn wens ik u en uw man een heel fijn -- jarig trouwfeest en nog vele jaren in goede gezondheid met veel gezellige workshops erbij. Met vriendelijke groeten,  Georgette  Zoetermeer.

 

30 april 2016

Hallo Hanneke en Chris,
Het heeft even geduurd, maar hier toch nog mijn reactie over de superleuke workshop die ik vorige week samen met mijn vriendinnen Hannie, Rianne en Christel bij jullie hebben mogen beleven. Het was voor mij een verrassing waar ik terecht zou komen, maar toe we bij jullie op de zolder aankwamen en alle mooie sieraden zagen liggen werd het al snel duidelijk! Door alle voorbeelden was de keuze al snel gemaakt en konden we aan de slag met zilver zagen voor drie keer een ring en één hanger. Jullie gaven steeds goede tips en aanwijzingen en na een middag hard maar ook gezellig doorwerken konden we alle vier met een mooi sieraad naar huis. Voor jullie was het de laatste workshop voor de vakantie, maar jullie waren eigenlijk nog niet te stoppen en zeker nog enthousiast in de begeleiding! Bedankt dus voor de leuke middag en hopelijk tot ziens, want als het aan mij ligt kom ik nog een keer terug!
Ook namen Hannie, Rianne en Christel bedankt en groetjes ..
Dorien

 

April  2016
Met het zonnetje op de voorruit van de auto reed ik zaterdag 9 april vanuit Apeldoorn richting Tiel.
Na op Google te hebben gezocht sprak mij (om een workshop Edelsmeden bij Hanneke en Chris te volgen) erg aan. Al was het niet naast de deur.
Het was meer dan de moeite waard, een leuke groep mede cursisten en Hanneke en Chris namen alle tijd om op een ontspannen manier ons te ondersteunen met het maken van een mooi sieraad. Rond 19:00 uur vertrok ik trots met een eigen gemaakt sieraad weer richting huis.  Hanneke en Chris nogmaals bedankt!

Jansje Westerbeek.
  


Beste Hanneke en Chris,
Het is inmiddels een week geleden dat mijn vriendin Mieke en ik, bij jullie zijn geweest. Voor mijn zestigste verjaardag had Mieke een bijzonder cadeau bedacht, namelijk samen een sieraad maken tijdens een workshop.
We hebben een geweldige middag gehad. Het is al heel bijzonder om eens met iets bezig te zijn, wat helemaal nieuw is. Zoiets ambachtelijks als edelsmeden. Zelf een ring 'ontwerpen', vanuit een stukje zilver beginnen met zagen (het kostte 3 zaagjes!) en het daarna stap voor stap iets moois zien worden. 
Vanaf die middag heb ik mijn ring steeds aangehad en hij wordt steeds mooier. Maar behalve die mooie ring heb ik ook de fijne dag als herinnering, met Mieke en met de andere deelnemers. 
Behalve dat jullie jullie vakmanschap delen en overbrengen,zijn jullie ook een fijne gastvrouw en gastheer. Het was een bijzondere middag! Hiervoor wil ik jullie heel hartelijk bedanken.
Vriendelijke groeten,
Renée B


Dag Hanneke en Chris,
Wat een bijzondere ervaring om te werken met een echte edelsmid en een partner die al 20 jaar met haar de workshops verzorgd!
Mooi dat jullie samen zo’n mooie dagbesteding hebben en bereid zijn anderen mee te laten genieten van dit prachtige vak.
Vriendin Renée en ik zijn na een middag creatief en ‘hard’ werken met een prachtige ring naar huis gegaan.
‘Voorname ringen’ noemde Chris ze, want wij hebben behoorlijk robuuste ringen gemaakt.
Het cadeau dat ik mijn vriendin geschonken heb, heeft ze zelf gemaakt. Da’s toch bijzonder of niet?
Dat het tevens zo’n mooi cadeau voor mezelf zou zijn, had ik vooraf niet gedacht.
Wat een mooie, fijne middag met mooie, fijne mensen!
Dank aan jullie en aan onze medecursisten uit Pannerden en Leiden met wie we een inspirerende workshop gehad hebben.
Warme groet, Mieke B.

Hallo.,
Wat een leuke workshop hebben wij mogen beleven bij jullie. We hebben echt genoten.
Het resultaat is ook echt geweldig en jullie hulp en vaardigheid was fantastisch!
Bedankt.!  Groet Lautj
Hier een aantal foto's.

Hoi Hanneke en Chris,
Bedankt voor de superleuke workshop. Met mijn moeder, zus en dochter hebben we een hele leuke workshop gehad.
Wat een gastvrije mensen zijn jullie! Met zoveel passie met je vak en hobby bezig. Ieder kon op zijn eigen wijze een schitterend sieraad maken.
Door jullie geholpen en gestimuleerd, met heel veel geduld en waardevolle tips!
We zijn naar huis gegaan met ieder een hele mooie speciale ring !     Groetjes  Mieke.

Beste Hanneke en echtgenoot,
Hartelijk dank voor de bijzondere ontdekkingsreis door de wereld van de edelsmid. In een gezellige ruimte hebben we genoten van jullie inzet en geduld.
Het resultaat mocht er zijn en we kunnen terug denken aan een zeer geslaagde middag.  Fijne avond en zondag toegewenst,  Hartelijke groet van ons,
Els en de andere 5.

Een super gezellige middag met mijn drie dochters met als eindresultaat alle vier een prachtige zilveren ring! Voor ieder een eigen ontwerp waarbij verschillende technieken gebruikt zijn. Niets was teveel! Chris en Hanneke erg bedankt!
Ans.


Workshop het was een topdag, twee lieve mensen, goede uitleg, super ring gemaakt. Voor wat anders echt aan te bevelen. Bedankt nog.
 

"Lang gezocht, eindelijk gevonden!"
De decennia-lange ervaring van Hanneke maakt dat je (tijdens de soldeercursus en workshop) na 'voordoen' en technische aanwijzingen direkt zelf aan de slag kunt en ook mag !
Een heerlijke ervaring.
Nogmaals hartelijk dank!
Anne.

Gewoon een pareltje, Hoeveel mensen zullen er al met een sieraad lopen, aan de Hoveniersweg 104 gemaakt ? En niets is hetzelfde.

Beste Hanneke.
We hebben met z’n vieren een leuke workshop edelsmeden gehad bij Hanneke&Chris. Dankzij hun goede begeleiding zijn we met drie mooie ringen en een hangertje na een gezellige en leerzame middag de deur uit gegaan.
Hartelijke groet Mieke.

Dag Hanneke en Chris,
Wat vond ik het gisteren gezellig en wat ben ik blij met en trots op mijn ring...zonder jullie was het natuurlijk nooit zo ooi gelukt, bedankt!
Is het nog laat geworden met de rest van de groep? En alles naar wens voltooid?

Graag schrijf ik mij in voor de workshop van 14 maart, ik ga het nu doen. Als ik gewoon kan aanbetalen is dat een teken dat er nog wel een plekje voor me vrij is, denk ik? Hopelijk tot de 14de!
Fijne zondag en hartelijke groetjes,
N.D.

 

 

 

 

De Workshop.

Zelf een echt zilveren sieraad maken tijdens deze workshop. Je bedenkt wat je wilt maken en de vorm. Er zijn ook voorbeelden. Dan zaag je zelf uit zilverplaat je sieraad.

Het zilver wordt daarna door je bewerkt tot echt sieraad.
Ook kunnen er 1 of 2 steentjes op in een echte zilveren zetting. (niet geplakt, maar echt gesoldeerd en gezet ).

De workshop duurt ongeveer 3,5 uur.  Je kan in deze tijd een heel mooi zilveren sieraad maken.

Bij ons mag je zelf weten wat je wilt maken. Een hanger, ring, broche of oorstekers.!! Breed of smal, dik of dun.

Als je niets weet is dat niet erg, er zijn voorbeelden genoeg.

Soms wordt door deelnemers een plaatje meegenomen van internet.  Als idee kan dat, maar je kan het nooit kopiëren, het wordt altijd anders. Je geeft er zelf meerwaarde aan door het idee alleen als basis te gebruiken en er niet meer naar te kijken. Leuker is het om het echt helemaal anders te maken.
 Ook een zogenaamd eenvoudig schilderij is heel moeilijk na te maken, denk aan
Piet Mondriaan,
                                                                                              Compositie in rood, geel en blauw 

 

Bij ons gemaakt door deelnemers aan een workshop:

workshop: een hanger en 3 ringen let op linker ring

 

 

workshop: je moet durven

workshop: 6 heel verschillende ringen

 

We werken uitsluitend met Zilverplaat en draad  925/- (sterling zilver).
        Een sieraad kunt u net zo groot maken als u wilt.

Een sieraad maken in 3,5 uur kan echt. Een heel mooi eigen sieraad. Een collier of armband kan echter niet in deze tijd. Wel een hanger met een bv een spang.

 Hoe eenvoudiger het sieraad, hoe "sterker" het is. In een workshop van 3,5 uur kan heel veel, maar natuurlijk niet alles.
               

Stenen.
Er is een grote collectie stenen, veelal met een zetting, die u kunt toepassen.
agaath, amethijst,  aventurijn, aqamarijn, bergkristal,  carneool, citrien, granaat, hematiet, howliet, ioliet, jade,  lapis-lazuli,  maansteenregenboog, obsidiaan oa snowflake, onyx,  parels, peridoot, roze kwarts, sodaliet, turkoois, zwarte agaath.
De prijs varieert van €2  tot €25;

 

Waar komen deelnemers zoal vandaan:
Aalburg, Aalten,
Afferden(Gelderland), Alphen aan de Rijn, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Barneveld, Beek, Bemmel, Bennekom, Bergambacht, Beuningen, de Bilt, Bodegraven, Bunnik, Castricum, Culemborg, den Dolder, den Oever, Deventer, Didam en omgeving, Doetinchem, Doornik, Drunen, Duiven, Echteld, Ede, Ederveen, Egmond aan zee, Eindhoven, Elst, Geldermalsem, Geldrop, Gendt, Gouda, Groningen, Haarlem, Harlingen, Helmond, Heteren, Houten, Huissen, IJsselstein, Joure, Kampen, Leerdam, Lelystad, Lienden, Made, Meteren, Nieuwegein, Nieuwerkerk ad IJssel, Nijmegen, Nuenen, Ochten, Oost-Zaan, Oss, Rhenen, Rhenoij, Rijsbergen, Rossum, Rotterdam, Ruinerwold, Sliedrecht, Soest, Tiel, Tilburg, Uithoorn, Utrecht, Veenendaal, Veldhoven, Vlaardingen, Waalwijk, Wageningen, Wehl, Woerden, Wijk bij Duurstede, IJsselmuiden, Zaandam, Zeist, Zoetermeer, Zundert, Zwolle.
Belgie, Frankrijk (Lyon), Duitsland (Kleef).

 

 

Deze workshop kan ook  in besloten kring.
Een leuke invulling van uw vrijgezellenfeest, vriendinnendag, personeelsavond, noem maar op. Een workshop in besloten kring, onder bekenden, in kleine groepjes. Dat is weer eens wat anders. We maken er iets  bijzonders van. Zelf eten en drinken meebrengen is bv geen probleem.

Combineren met uit eten in Tiel. Of zoekt u een overnachting in Tiel:    klik hier

 

Waardebonnen worden niet meer uitgegeven of ingewisseld.

 

 

 

 

even wachten
 
Over de Edelsmid
 
 
Kunnen wij u helpen ?
 

 
Mobiel
 
Over de webwinkel
 
 
 
 
Adres: Hoveniersweg 104. 4001HX Tiel.
 
Voor inlichtingen en workshops, overdag of s'avonds:
 0344 611809,   of    de@edelsmidtiel.nl